Jdi na obsah Jdi na menu

1. zápas na zimním turnaji v Žabčicích - Jezeřany - Vranovice 4-0 (3-0)

26. 1. 2010

Debaklu zabránila obrana a skvělý brankář

 

23. 1. 2010 14h

Jezeřany - Vranovice 4-0 (3-0)

Sestava: Dofek - Měřinský, Ryzí, Dražka - Blecha, Nevěděl, Koubek, Unger, Pavláček - Jelínek, Sečkář

Lavečka: Škňouřil

 

Po nepřesvědčivých a hlavně opakovaných nekvalitních účastech na tréninkových jednotkách se bohužel potvrdilo to, co se dalo očekávat. Nestačí vymyslet systém, nestačí, aby na trénink z 15, 16 hráčů kádru áčka chodila ani ne polovina. Nestačí, že se sejdeme na zápas. Protože potom z toho vznikne taková fraška, kterou jsme byli, bohužel, svědky v sobotu odpoledne. Z kádru A-týmu scházeli Wachter, Klajba, Vybíral, Zetel, Veselý, Božek a další, na druhou stranu je pravda, že z těchto jmenovaných nasbíral pouze Radek Klajba 2 tréniky a zbytek dohromady ani 1. Budeme pracovat s těmi, kdo mají zájem. Tým bude postavený na poctivých Vranovčácích doplněný o ještě poctivější posily. Kdo nebude chodit, nebude hrát. Kdo nebude dodržovat předzápasovou morálku, tak bude sedět. Jinak než poctivým trénováním a utvořením dobré party se základ neutvoří. A pak už je to na trenérovi, aby mužstvu naordinoval takový systém, který bude fungovat. Věřím, že se to podaří. Věřím svému týmu.

Sobotní zápas jsme začali nešťastně, když jsme už v 10 minutě inkasovali gól z přímého volného kopu z dobrých 25 metrů. Jednočlenná zeď tvořená Tomášem Ungerem možná oklamala Honzu Dofka v bráně a míč zapadl k jeho pravé tyči. Nutno podotknout, že to bylo jeho jediné zaváhání za celý zápas a byl to hlavně on, kdo zabránil tomu, že zápas neskončil ještě hrozivějším skóre. Nedokázali jsme dodržet to, co jsme si říkali, že budeme míč co nejjednodušeji předávat z obrany do zálohy a ze zálohy do útoku. Kamenem úrazu bylo, že rozehrávající hráč neměl hráče, kterým chtěl a měl přihrávat, v pohybu. Vybral si teda toho, který z těch, co stáli a čekali na přihrávku, byl "nejméně obsazen", ale tam musely veškeré akce končit. Nelze počítat s tím, že nám to bude fungovat systémem "najdi nejméně obsazeného stojícího spoluhráče a ten to posune na dalšího nejméně obsazeného stojícího spoluhráče." To je systém, který praktikují všechny mužstva, která jsou odsouzena k tomu, aby byla dlouhodobě neúspěšná. Moderní a hlavně úspěšná kopaná je založená na pohybu hráčů bez míče. Ne s míčem. Kolik je ve III. třídě okresu Břeclav hráčů jako Messi, ktrerý "zabalí" míč na vlastní polovině a přejde přes 4 protihráče? Všichni hráči si musí uvědomit, že jsou 2 cesty. Buď budou hrát to, co se prostě na okresní úrovni hraje a to je hurá systém s nakopáváním proložený přihrávkami na nejméně obsazeného spoluhráče (když dokáže být v pohybu tak máme vyhráno, že ano) anebo pochopí, že je možné mít promyšlenou taktiku a systém, který ale vyžaduje to, aby si ho vryli pod kůži a mohli to dělat prakticky poslepu. A jak a kde si to vrýt pod kůži? Nemyslím, že odpověď je těžká (viz. "Tréninková docházka").

 

2. a 3. gól padly v prvním poločase po přečísleních, stejně jako ten 4. ve druhém poločase. Jezeřany nás přehrávaly hlavně z výše zmíněných důvodů. Hráli jsme hurá systém, který nefungoval, ale nejparadoxnější bylo to, že oni ho hráli taky. Jen vždy přihrávali na hráče v pohybu. A když je někdo všude o vteřinu dřív a je krok před vámi, tak to ani nemohlo dopadnout jinak. Ve všem ale hledej pozitiva, jsem moc rád, že nás bylo dost, jsem rád, že jsme odehráli kvalitní zápas. A na fotbale to nejkrásnější je to, že vždycky za týden máte šanci vše napravit. Vranky gól!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář